Tarieven

De kosten van een woningontruiming zijn van veel factoren afhankelijk. Bij het bepalen van de kosten spelen de grootte van de woning mee en welke overige werkzaamheden worden uitgevoerd. De prijs wordt onder andere bepaald aan de hand van het aantal kamers en de hoeveelheid goederen.

  • Woningontruiming vanaf € 99,-
  • Opkoop inboedel
  • Kringloopwinkels in eigen beheer
  • Geen voorrijkosten

We komen graag bij de woning of het bedrijfspand langs om een inschatting te maken van de kosten van een woningontruiming. Vervolgens stellen we een gratis offerte op maat voor u op.

Overzicht kosten woningontruiming

Om u een idee te geven wat een woningontruiming kost, hebben we de kosten voor het ontruimen van verschillende woningen in een overzicht geplaatst.
Een à twee kamersVanaf € 150,-
EengezinswoningVanaf € 550,-
Meer dan drie slaapkamersVanaf € 750,-
Kosten afval stortenVanaf € 100,-
VoorrijkostenGeen

De kostenbepaling van een woningontruiming

De uiteindelijke kosten van de woningontruiming kunnen afwijken van bovenstaande voorbeelden. Dit komt omdat iedere woningontruiming maatwerk is. Onderstaande factoren dragen bij aan het bepalen van de prijs van de woningontruiming.

De grootte van de woning

Een van de factoren die meespeelt bij het bepalen van de kosten voor een woningontruiming, is de grootte van de woning. We bekijken het aantal te ontruimen vierkante meters en de bereikbaarheid van deze ruimtes. Als de woning gevestigd is in een appartementengebouw, kijken we bijvoorbeeld of er een lift aanwezig is om de spullen te vervoeren. Wanneer dit niet het geval is, vallen de kosten voor de ontruiming hoger uit.

De hoeveelheid goederen

Behalve de grootte van de woning, draagt de hoeveelheid goederen ook bij aan het bepalen van de totaalkosten. Meer goederen ontruimen vergt een hogere inspanning, wat invloed heeft op de kosten. Ook het demonteren en loskoppelen van goederen nemen wij mee bij het vaststellen van de kosten voor de woningontruiming.

De staat van de woning

Voor het ontruimen van een (extreem) vervuilde woning rekenen wij hogere kosten dan voor een woning die in goede staat verkeert. Dit komt omdat een vervuilde woning een gespecialiseerde aanpak vereist en meer inspanning vergt.

BR Woningontruiming komt graag langs bij het pand om de ernst van de situatie te beoordelen. Aan de hand van deze beoordeling stellen we een offerte op voor de woningontruiming.

Kosten voor apparatuur

Wij rekenen kosten voor het meebrengen van eventuele apparatuur om de woning te ontruimen. Wanneer er geen lift aanwezig is in een appartementengebouw, nemen wij bijvoorbeeld zelf een verhuislift mee. Ook apparatuur om kluswerkzaamheden te verrichten of om de woning te reinigen kunnen wij meebrengen.

Daarnaast is het mogelijk dat wij apparatuur in de woning demonteren of ontkoppelen. Voor deze werkzaamheden brengen wij echter wel kosten in rekening.

Opkoop inboedel

BR Woningontruiming biedt de mogelijkheid om (een deel van) de inboedel op te kopen. De kosten van een woningontruiming kunnen hierdoor lager uitvallen of de woningontruiming kan zelfs geheel met gesloten beurs worden gedaan.

Inboedel die wij opkopen, schenken wij aan samenwerkende goede doelen of wij verkopen de goederen in onze kringloopwinkels in Amsterdam en Purmerend.

Extra werkzaamheden

Wanneer onze specialisten een woning ontruimen, bieden zij een totaalservice. Tot de mogelijkheden behoren:

  • Een klusservice
  • Het verwijderen van schroeven en het dichten van gaten
  • Het verwijderen van vloeren
  • Transport
  • Opslag van inboedel

Dit zijn services die ervoor zorgen dat de kosten van een woningontruiming hoger uitvallen, maar deze werkzaamheden besparen u tijd en inspanning.

Ervaringen woningontruiming

‘Mijn man en ik gingen verhuizen van een ruime woning met drie slaapkamers naar een appartement. Voor het ontruimen van de woning hebben wij BR Woningontruiming ingeschakeld. Het team heeft ons goed geholpen met het verwijderen van de vloeren en het uit elkaar halen van de meubelen. De spullen die wij niet mee wilden nemen, zijn opgekocht door BR Woningontruiming. Hierdoor vielen de kosten van de woningontruiming ons heel erg mee. Door deze lage kosten en het hoge gemak zal ik BR Woningontruiming bij iedereen aanraden.’

Linda, Purmerend

Een van mijn huurders heeft na wanbetaling een woning extreem rommelig en vies achtergelaten. Via een collega hoorde ik over BR Woningontruiming en ik heb hen direct gebeld. Ze schrokken gelukkig niet van de vervuiling en hebben de woning ontruimd en schoon opgeleverd. Ik heb BR Woningontruiming alle bruikbare goederen op laten kopen. Hierdoor waren de kosten voor mijn kant laag. Door het snelle werk kon een nieuwe huurder vlug de woning betrekken.

Ton, Groningen

Een vrijblijvende offerte van BR Woningontruiming

De woningontruiming kosten zijn voor elke woning anders. Een offerte op maat van BR Woningontruiming is gratis en verplicht u tot niks. Voor meer informatie of het inplannen van een afspraak om de kosten voor een woningontruiming in te schatten, belt u naar 085 060 6547. Bekijk ook de verschillende soorten woningontruiming.